Matematik

vækshastighed

22. april 2007 af Puzzle85 (Slettet)
i et laboratorieforsøg undersøges, hvordan en bakteriekoloni udvikler sig med tiden.

Det viser sig, at antallet af bakterier N som funktion af tiden t, kan beskrives ved funktionen:

N = 9560/1+4.6^(-0.090*t)

Hvad fortæller tallet om 9560 om udviklingen i antallet af bakterier???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Prøv at beregne N, når t=0

Svar #2
22. april 2007 af Puzzle85 (Slettet)

Det giver 4780..

Hvad kan jeg så bruge det til?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Du har glemt at angive parentes i udtrykket. Derfor bad jeg dig om at beregne N(t=0).

Prøv i stedet at indsætte meget store tider - lad t-> uendelig.

Svar #4
22. april 2007 af Puzzle85 (Slettet)

Når t -> uendelig er N = 9560..

Jeg kan stadig ikke helt se det. Kan du sætte ord på?

Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2007 af Kemiersjov (Slettet)

9560 er det maksimale antal bakterier du kan få. Du starter med det halve (beregnet i #1) og efter uendelig lant tid har du 9560.

Svar #6
22. april 2007 af Puzzle85 (Slettet)

Tak for hjælpen.. nu kan jeg se, hvad meningen med at sætte t -> uendelig var ;)

Skriv et svar til: vækshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.