Matematik

fordoblet

22. april 2007 af kurdish20 (Slettet)
hej

min opg står

marie sætter 52000 kr. i banken til en fast årlig rente på 3%

hvor stort et beløb står på kontoen efter 8 år ?
den er blevet rettet
52000 * 1,03^8 =65872,04


a.
efter hvor mange år er beløbet fordoblet ??

skal man så ike sige

52000 * 1,03^16=83444,73

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af KayDP (Slettet)

T2 ... ln2/lna

i dette tilfælde ln2/ln1,03

Svar #2
22. april 2007 af kurdish20 (Slettet)

er det ike rigtig det jeg ha lavet

skal jeg bruge den her formel
T2 ... ln2/lna har ikke haft den her formel

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2007 af KayDP (Slettet)

nu blev jeg lidt i tvivl. Men jeg er rimelig sikker på at efter hvor mange år beløbet er fordoblet, ikke er sådan som du gør... jeg prøver lige at finde ud af det, så vender jeg tilbage... (medmindre der er en der har gjort det før mig)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2007 af KayDP (Slettet)

Jo, for at finde ud af hvor mange år der går før beløbet er fordoblet, skal du bruge T2-formlen...

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2007 af chinpo (Slettet)

Ja, som der bliver svaret i #4 skal du bruge formlen for fordoblingskonstanten..

Hvis du ikke kender den, lyder den som følgende:

T2 = ln(2)/ln(a)

Hvilket også passer i dit tilfælde, hvis du selv regner efter..

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2007 af mathon


efter hvor mange år er beløbet fordoblet?

Kn = Ko*1,03^n

2Ko = Ko*1,03^N2

2 = 1,03^N2

ln(2) = N2*ln(1,03)

N2 = ln(2)/ln(1,03) som anvist i #1 (=23,4)

har du ikke lært om ln,
har du givetvis lært at bruge (1+x%)^n-tabellen

1) gå ind under 3%

2) gå nedefter i denne kolonne, indtil du finder et tal så tæt på 2,0 som muligt

3) n-værdien ude til venstre giver dig antallet af terminer

(n=23 lidt under - 24 lidt over)

Svar #7
22. april 2007 af kurdish20 (Slettet)


T2 ... ln2/lna

er det sådan så

ln52000/in1,03= 14,38

er det sådan resultat giver

Svar #8
22. april 2007 af kurdish20 (Slettet)

T2 ... ln2/in52000= eller er det sådan i mener

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2007 af mathon

nej

N2 = ln(2)/ln(1,03)

Svar #10
22. april 2007 af kurdish20 (Slettet)

nå ok ksal det altid vare procenten jeg skal dvider med hvis jeg nu får den til eksam

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2007 af KayDP (Slettet)

ja, altså a... (ligningen hedder jo b*a^x ... og idet a, her er 1,03.. så skal du bruge den...

Svar #12
22. april 2007 af kurdish20 (Slettet)

nå ja


tak for jeres hjælp

Skriv et svar til: fordoblet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.