Matematik
gør rede for
22. april 2007 af
radbyx (Slettet)
En person bruger medicin mod allergi. I en model for kroppens optagelse af medicinen regner man med, at medicinkoncentrationen i blodet er givet ved
f(t) = 12-4*ln(t^2-4t+6) , 1 =t= 6 ,
hvor f(t) er målt i milligram pr. liter, og t er antal timer efter indtagelsen af medicinen.
1) bestem det tidsinterval, hvor kocentrationen er over 8,0 milligram pr. liter
- Skal jeg bare sætte f(t)=8,0 og så isolere t
Det giver t=1,1525 eller t=2.8475.
Dvs. intervallet, hvor medicinkoncentrationen er over 8,0 er [1,1525;2,8475] ??
2) Gør rede for, hvordan medicinkoncentrationen ændrer sig i løbet af tidsrummet 1 =t= 6. I redegørelse skal f'(t) inddrages.
- f'(t) = -8*(t-2)/t^2-4t+6
Men hvad kan jeg uddrage af dette?
f(t) = 12-4*ln(t^2-4t+6) , 1 =t= 6 ,
hvor f(t) er målt i milligram pr. liter, og t er antal timer efter indtagelsen af medicinen.
1) bestem det tidsinterval, hvor kocentrationen er over 8,0 milligram pr. liter
- Skal jeg bare sætte f(t)=8,0 og så isolere t
Det giver t=1,1525 eller t=2.8475.
Dvs. intervallet, hvor medicinkoncentrationen er over 8,0 er [1,1525;2,8475] ??
2) Gør rede for, hvordan medicinkoncentrationen ændrer sig i løbet af tidsrummet 1 =t= 6. I redegørelse skal f'(t) inddrages.
- f'(t) = -8*(t-2)/t^2-4t+6
Men hvad kan jeg uddrage af dette?
Skriv et svar til: gør rede for
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
