Matematik
Logaritme
22. april 2007 af
Kølig_Kaj (Slettet)
Er der forskel på at skrive log(x) og logx?
Svar #2
22. april 2007 af Kølig_Kaj (Slettet)
Nåh ja.
Nu faldt brikkerne på plads. Tak for hjælpen.
Jeg spurgte nu, fordi min opgave lyder:
Løs ligningen log(2x-1)-logx = 2
log(2x-1)-logx = 2 <=>
log((2x-1)/x) = 2 <=>
log((2x-1)/x) = log100 <=>
(2x-1)/x = 100 <=>
x=-(1/98)
Dette kan jeg bare ikke få til at passe med min lærers besvarelse.
Nu faldt brikkerne på plads. Tak for hjælpen.
Jeg spurgte nu, fordi min opgave lyder:
Løs ligningen log(2x-1)-logx = 2
log(2x-1)-logx = 2 <=>
log((2x-1)/x) = 2 <=>
log((2x-1)/x) = log100 <=>
(2x-1)/x = 100 <=>
x=-(1/98)
Dette kan jeg bare ikke få til at passe med min lærers besvarelse.
Svar #3
22. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
logx og log(x) er det samme. Formelt set bør man altid skrive parantesen, men hvis der ikke kan opstå tvivl om hvad der menes udelades den af og til. F.eks. kan logx kun betyde log(x), hvorimod log2x+1 både kan læses som log(2x+1) og log(2x)+1 (så derfor husker man her paranteserne).
Skriv et svar til: Logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
