Matematik

Integral

22. april 2007 af FrederikXY (Slettet)
skal beregne følgende integrale:

1
S(1-3x)dx
0

Har gjort:

t=1-3x
dt/dx=-3 <=> dx=dt/-3

1
S(t)dx <=> S(1-3x)(dt/-3) <=> S(1-x)
0

<=>[1*1^2 - 1*0-0^2]=0


Kan det virkelig passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af Riemann

Det giver ikke rigtig mening det du skriver såvidt jeg kan se.

Der gælder, at int(1-3x)=x-3/2*x^2 +c

Brug dette til at beregne det bestemte integrale

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2007 af Waterhouse (Slettet)

Du gør tingene meget besværlige for dig selv. Der er ingen grund til at bruge substitution, når du direkte kan udregne en stamfunktion til 1-3x (benyt, at hvis f(x)=kx er F(x)=k/2*x^2).

Svar #3
22. april 2007 af FrederikXY (Slettet)

Hov... jeg har overset en vidsnok ret vigtig information.....

Integralet hedder....

1
S(1-3x)^3dx
0


Beklager misforståelsen..

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2007 af Waterhouse (Slettet)

Ah. Sæt t=1-3x, dt=-3dx. Grænserne ændrer sig ikke, og du får så

1
-1/3*S t^3 dt
0

Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.