Matematik
areal udregning
23. april 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hejsa (: Jeg har her lavet nogle opgaver omhandlende arealer. - er mit svar / løsning. Jeg har benyttet mig af lommeregner (fnInt -metode) samt grafer.
7) find (2 og 1) ? 1/x^2 dx
- 0.5 eller ½
8) Udregn arealet af y= e^-x når x-aksen er imellem
a) x = 0 og x = 1
- 0.63
b) x = 1 og x = 2
-0.23
c) x = 0 og x = 2
-0.87
9) find arealet under y= 2e^-t fra x = 0 til x = 2
-3.73
10) evaluer: (2 og 1) ? 3/x^3 dx
- lommeregneren siger: 1.13 (9/8)
- grafen siger: 1.125 (9/8)
11) Udregn arealet over x-aksen og under y=4-x^2
-? /: 5.33?
13)Evaluer følgende:
a) (pi og 0) ? (sin 3t+2cos 3t)dt
- 6.51
Jeg er usikker på resultaterne (derved også min fremgangsmåde) , så hvis nogen vil rette igennem, ville det være rart. Især 11 er jeg meget i tvivl om.
7) find (2 og 1) ? 1/x^2 dx
- 0.5 eller ½
8) Udregn arealet af y= e^-x når x-aksen er imellem
a) x = 0 og x = 1
- 0.63
b) x = 1 og x = 2
-0.23
c) x = 0 og x = 2
-0.87
9) find arealet under y= 2e^-t fra x = 0 til x = 2
-3.73
10) evaluer: (2 og 1) ? 3/x^3 dx
- lommeregneren siger: 1.13 (9/8)
- grafen siger: 1.125 (9/8)
11) Udregn arealet over x-aksen og under y=4-x^2
-? /: 5.33?
13)Evaluer følgende:
a) (pi og 0) ? (sin 3t+2cos 3t)dt
- 6.51
Jeg er usikker på resultaterne (derved også min fremgangsmåde) , så hvis nogen vil rette igennem, ville det være rart. Især 11 er jeg meget i tvivl om.
Svar #1
23. april 2007 af bluegambler (Slettet)
opg 7 og 8 er rigtig men får opgave 9 til 1.729329434
Svar #2
23. april 2007 af bluegambler (Slettet)
Jeg er ret sikker på at opg 11 er rigtig, får den til det samme, da du ikke behøves tage højde for at det er arealet over x, da det er en del af det du udregner når du tager integralet til y = 4-x^2
Skriv et svar til: areal udregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
