Matematik
Massemidtpunkt
Jeg skal finde massemidtpunktet af en mængde (mængden er en plan i rummet) når massetætheden antages konstant f(x,y)=1. Jeg har fundet massen af mængden som planintegralet af f(x,y) over den givne mængde. Derefter finder jeg planintegralet af f(x,y)*x og planintegralet af f(x,y)*y over den givne mængde. Da mængden er given i polære koordinater omskriver jeg x og y til hhv. rho*cos(phi) og rho*sin(phi). Koordinaterne for massemidtpunktet burde så være de omtalte planintegraler delt med massen af mængden. Jeg får også x-koordinaten til at passe, men y-koordinaten får jeg ikke til at passe. Jeg kan ikke se hvad der skulle være galt. Måske kan I hjælpe mig med dette. Hvis der manger nogen oplysninger må I endelig spørge.
Svar #1
09. april 2004 af 404error (Slettet)
Svar #2
09. april 2004 af sigmund (Slettet)
Jeg håber, at dette er nok oplysninger til, at I kan hjælpe mig.
Svar #3
09. april 2004 af 404error (Slettet)
Husk nu, at når du integrerer i polære koordinater, skal du have en ekstra faktor r med i dit integral, altså hvis f(x,y) er en givet (integrabel) funktion af to variable, så er
int f(x,y) dA=int f(r*cos(v),r*sin(v))*r dr dv.
Det mangler du formentlig i din arealberegning - du mangler det i hvert fald i din beregning af massemidtpunktet!
Svar #4
09. april 2004 af sigmund (Slettet)
Svar #5
09. april 2004 af 404error (Slettet)
masse = 5*Pi/8
x_c = 76/15/Pi*2^(1/2)
y_c = 8/5/Pi*(-19/6*sqrt(2)+19/3)
Svar #6
10. april 2004 af sigmund (Slettet)
Ja, så er vi to enige. Jeg får de samme koordinater for massemidtpunktet, som du får. Dvs. at der må være en fejl i den Maple-pakke, som jeg har brugt til at kontrollere resultatet med. Hvis du er interesseret, kan du se den på www.mat.dtu.dk/education/01005/MWS/INTEGRATOR2.
Mvh. Sigmund Vestergaard
Svar #7
10. april 2004 af Brian (Slettet)
Det må bestyrke din mistanke om at der er noget galt med din lektors Maple-pakke - det bestyrker mig den erfaring, at man kun skal stole på trediepartsprodukter, hvis de er MEGET gennemtestede - ellers må man selv teste, og det er jo det vi har gjort her :-)
y_c kan i øvrigt reduceres til
y_c = (76/15)(1/PI)(2-kvrod(2))
hvad jeg synes er pænere.
Svar #8
11. april 2004 af sigmund (Slettet)
Ellers tak for hjælpen.
Mvh. Sigmund Vestergaard.
Skriv et svar til: Massemidtpunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
