Matematik

en parabel

24. april 2007 af barbie_girl (Slettet)
En parabel er givet ved ligningen y=-x^2+4x+5.
a) Bestem parablens skæringspunkter med førsteaksen.
b)Bestem arealet af det område, der afgrænses af parablen og førsteaksen.

Hjælp! Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre her.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2007 af Sentinox (Slettet)

a) hvad er y, når parablen skærer førsteaksen?
b) efter du har fundet dine skæringspunkter, skal du integrere fra den laveste af dine fundne skæringspunkter til det højeste.

//sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2007 af Esbenps

a) Skæringspunkterne med førsteaksen er simpelthen bare rødderne, du skal finde. Hvis polynomiet har rødderne r1 og r2, så vil skæringspunkterne være (r1,0) og (r2,0).

b) Områdets areal kan beregnes som det bestemte integral fra r1 til r2, hvor r1 og r2 er rødderne i polynomiet.

Gør et forsøg, og vend så tilbage, hvis det ikke går godt...

Svar #3
24. april 2007 af barbie_girl (Slettet)

rødderne er x=-1 or x=5
kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2007 af Esbenps

Jep!

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2007 af Esbenps

Jep!

Svar #6
24. april 2007 af barbie_girl (Slettet)

hvad er det x som jeg skal bruge?

Svar #7
24. april 2007 af barbie_girl (Slettet)

-1 eller 5?

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2007 af Esbenps

Dem begge...

Svar #9
24. april 2007 af barbie_girl (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre for at finde y ?
Skal jeg sætte x'erne på x'ernes plads i (fx) for at finde y ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2007 af Esbenps

Det kunne du godt. Du kunne også bare spørge dig selv, hvilken værdi y har, når man befinder sig på x-aksen. Det sidste er væsentligt simplere :-)

Skriv et svar til: en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.