Matematik

Eksamensopgave

24. april 2007 af PinQoo (Slettet)
hey er der nogle der har lavet opgave 3.092 i eksamensopgaver i matematik - matematisk linje 1-årigt forløb til A-niveau.

forstår slet ikk opgaven så håber på lidt hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2007 af Esbenps

Skriv den herinde, så man kan kigge på den...

Svar #2
24. april 2007 af PinQoo (Slettet)

kan gøre et forsøg:

differentialligningen f'(x) = 1 + (f(x)/x)
har en løsning f, hvis graf indeholder punktet p(1,2)
angiv en ligning for grafens tangent i P.

en funktion g er bestemt ved

g(x) = f(x)/x , x>0

gør rede for, at g'(x) = 1/x, og benyt dette resultat til at bestemme f(x)

Svar #3
24. april 2007 af PinQoo (Slettet)

en hjælp til at komme igang?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2007 af Esbenps

Ligningen for tangenten er bare den sædvanlige tangentligning, du skal benytte:

y = f(2) + f'(2)(x-2)

---næste opgave---

Du har din funktion g(x) = f(x)/x. Prøv at differentiere denne:

g'(x) = (f'(x)*x - f(x)*1)/x^2.

Her kan du simpelthan bare indsætte f'(x), som du jo kender fra din differentialligning ovenfor...

Prøv at se, om ikke du kan komme videre selv herfra...

Svar #5
24. april 2007 af PinQoo (Slettet)

jamen man kender jo heller ikke f(x) i tangentligningen

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2007 af Esbenps

Jo, det gør du via punktet. Punktet er P(1,2), hvilket betyder, at f(1) = 2.

I øvrigt, er det ikke 2, du skal indsætte i tangentligningen. Det er 1, da det er x-koordinaten. Den er derfor:

y = f(1) + f'(1)(x-1)

Jeg beklager fejlen! Det sker, når jeg går for hurtigt frem :-(

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2007 af Esbenps

Jeg går i seng nu, men jeg kan fortsætte i morgen, efter jeg kommer hjem.

Godnat!

Svar #8
24. april 2007 af PinQoo (Slettet)

okay takker, så fik jeg da første del lavet.. men jeg får g'(x) = 1/(x^2)

Svar #9
24. april 2007 af PinQoo (Slettet)

det i orden, må du meget gerne..
godnat

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2007 af Esbenps

#8
Det passer:











Prøv så at bestemme f...

Skriv et svar til: Eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.