Matematik
bestem værdien k
24. april 2007 af
blomst89 (Slettet)
Funktionen f er bestem ved
f(x)=e^x-2x
grafen for f, koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=k afgrænser en punktmængde Mk der har et areal
bestem de værdier af k for hvilke arealet Mk er 4
f(x)=e^x-2x
grafen for f, koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=k afgrænser en punktmængde Mk der har et areal
bestem de værdier af k for hvilke arealet Mk er 4
Svar #1
24. april 2007 af stabil (Slettet)
Du skal integrere f(x). Hvilket giver e^x - x^2
Grænserne på integralet er 0 og k.
Så bliver udregningen e^k - k^2 - 1 = 4. Jeg har løst ligningen på lommeregneren, ved at trække fire fra så den hedder: e^k - k^2 - 5 = 0. OG så bare sat den ind i Solver. (Ti-84) k bliver 2,356
Grænserne på integralet er 0 og k.
Så bliver udregningen e^k - k^2 - 1 = 4. Jeg har løst ligningen på lommeregneren, ved at trække fire fra så den hedder: e^k - k^2 - 5 = 0. OG så bare sat den ind i Solver. (Ti-84) k bliver 2,356
Svar #3
28. september 2009 af XX91 (Slettet)
(e^k-k^2)-(e^0-x^0)=4 ⇔ e^k-k^2-1=4 ⇔osv. på lommeregner
Skriv et svar til: bestem værdien k
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
