Matematik

At isolere?

25. april 2007 af pum (Slettet)
Jeg har problemer med at isolere denne funktion:
3=vx+4
Jeg skal isolere x..
Det jeg ikke kan finde ud af, er hvad man skal gøre når det er en kvadratrod.

Nogen der vil hjælpe? (:

Svar #1
25. april 2007 af pum (Slettet)

Hov, jeg har lige opdaget at den ikke vil vise en kvadratrod. v'et skal være en kvadratrod der går hen over x+4 (:

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2007 af himstregims (Slettet)

3=kva(x+4)
3^2=(kva(x+4))^2
9=x+4
9-4=x
5=x

Svar #3
25. april 2007 af pum (Slettet)

tak(:

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2007 af Esbenps

Man plejer bare at skrive sqrt(x) for at betegne kvadratroden af x for eksempel. Så slipper man for tvetydige udsagn om, hvor langt kvadratroden skal gå :-)

Skriv et svar til: At isolere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.