Matematik
HASTER
26. april 2007 af
katharina_79 (Slettet)
Jeg skal netop til at begynde på min 2g studieretningsopgave, men må indrømme, at jeg er en smule lost.
Jeg skriver i fagene matematik og kemi, herunder skal vi skrive om differentialregning af 0,1 og 2 orden. Vi har dog ikke haft om dette emne endnu, er og derfor i tvivl om, hvordan man skelner mellem de forskellige ordner. Hvordan kan man vide, hvorvidt en funktion er af 0,1 eller 2 orden?
Og hvordan ser de generelle forskrifter ud på 0,1 og 2 orden?
På forhånd tak!
Jeg skriver i fagene matematik og kemi, herunder skal vi skrive om differentialregning af 0,1 og 2 orden. Vi har dog ikke haft om dette emne endnu, er og derfor i tvivl om, hvordan man skelner mellem de forskellige ordner. Hvordan kan man vide, hvorvidt en funktion er af 0,1 eller 2 orden?
Og hvordan ser de generelle forskrifter ud på 0,1 og 2 orden?
På forhånd tak!
Svar #1
26. april 2007 af Esbenps
En differentialligning af 1. orden er en ligning, hvori der indgår en funktions 1. afledede.
En differentialligning af 2. orden er en ligning, hvori der indgår en funktions 2. afledede.
Eksempel på 1. orden:
dy/dx = k*y
dy/dx = g(x)*y
Eksempel på 2. orden:
0 = y'' - 3y' + 5y
d²y/dx² = k²y
En differentialligning af 2. orden er en ligning, hvori der indgår en funktions 2. afledede.
Eksempel på 1. orden:
dy/dx = k*y
dy/dx = g(x)*y
Eksempel på 2. orden:
0 = y'' - 3y' + 5y
d²y/dx² = k²y
Skriv et svar til: HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
