Matematik

HJÆLP

26. april 2007 af CPG (Slettet)
f(x)=exp(x) og g(x)=1/x
afgrænser sammen med linjerne x=1 og x=2 område i 1. kvadrant. Beregn ved HÅNDKRÆFT arealet af det område..

men hvad er stamfunktionen til exp(x) og 1/x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2007 af Esbenps

Håndkræft? Lyder ikke rart! Du burde tage til lægen...

En stamfunktionen til e^x er e^x + c.
En stamfunktion til 1/x er lnx + c.

c'erne er konstanter og kan udelades i de bestemte integraler.

Du skal med andre ord simpelt hen bare udregne integralet fra 1 til 2 af forskellen mellem de to funktioner (e^x - 1/x).

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2007 af silberbauer (Slettet)

sjovt du bruger c til konstanter, vi har altid brugt k :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2007 af apandersen (Slettet)

I rigtig mange lærebøger bruges c i stedet for k (Deriblandt engelske lærebøger).

Svar #4
26. april 2007 af CPG (Slettet)

Jah det var nok en god idé at tage til læge.. :D

Tak skal du have.. nu tror jeg at jeg kan finde ud af det.. :D

Vi har altid brugt c som konstanter.. :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2007 af Esbenps

Jeg plejer at veksle mellem c og k, som konstanter. Afhænger af, hvad der lige ligger bedst til hånden :-)

#4
Det var så lidt. Bare spørg, hvis det ikke lykkes at løse det ved håndKRAFT!

Svar #6
26. april 2007 af CPG (Slettet)

Hmm.

Kan slet ikke få den til at passe..

ville mene den skal blive noget i retningen af:

integraletegn(x)=exp(x)-1/x = [e^x-lnx] =
(e^2-ln(2))-(e^1-ln(1))

Men kan ikke helt få det til at passe..

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2007 af Esbenps

#6
Hvorfor kan du ikke få det til at passe? Så vidt jeg kan se, er dine udregninger korrekte...

Svar #8
26. april 2007 af CPG (Slettet)

Syntes bare det så forkert ud.. :D

Men jeg siger mange tak for hjælpen.. :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2007 af Esbenps

Min lommeregner får det samme, så tror bare, vi skal antage, du har regnet rigtigt :-)

Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.