Fysik

Bevis for erstatningsresistans

26. april 2007 af LiL-H (Slettet)
Altså.. Beviset for erstatningsresistans i parallel er som følgende:

1) I = I1 + I2 -> Ohms lov ->

2) I1 = U/R1 og I2 = U/R2 ->

3) I = (1/R1 + 1/R2) * U ->

4) 1/R = 1/R1 + 1/R2

Problemet er bare, at jeg kan ikke gennemskue hvordan man kommer fra 3) til 4). Hvad er det man gør der?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2007 af Lurch (Slettet)

Du ved at I= I1 + I2
Du ved at spændingen er den samme over begge modstande, U=U1=U2

Ohms lov, U=RI => I=U/R
Sæt dette ind i den første ligning

I = I1 + I2

U/R = U/R1 + U/R2

1/R = 1/R1 + 1/R2

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2007 af Riemann

#0
En lille generel ting; lav vær at bruge ordet "bevis" i fysik-sammenhænge. Man kan ikke bevise hvad erstatningsresistansen er. Man kan derimod lave en model for det, og derefter efterprøve denne eksperimentelt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af bella-puella (Slettet)

Det du gør når du går fra punkt 3 til punkt 4 er at du dividere U op i samtlige led, hvorved U går ud, og 1 bliver tilbage.


Skriv et svar til: Bevis for erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.