Matematik
Vektor hjælp
27. april 2007 af
rexden1
Givet 3 vektorer:
a=(3,4), b=(2,-2) og c=(-4,-2)
Bestem de reelle tak t1 og t2 så:
t1 * a + t2 * b = C
Hvordan løser jeg denne her opgaver ?
a=(3,4), b=(2,-2) og c=(-4,-2)
Bestem de reelle tak t1 og t2 så:
t1 * a + t2 * b = C
Hvordan løser jeg denne her opgaver ?
Svar #1
27. april 2007 af Mimical (Slettet)
Sæt stykket op og gang ud, f.eks.
t1(3,4)+t2(2,2)=(-4,-2) så får du to ligninger med to ubekendte, dem løser du.
t1(3,4)+t2(2,2)=(-4,-2) så får du to ligninger med to ubekendte, dem løser du.
Svar #2
27. april 2007 af HenrietteB (Slettet)
Du kan så lave to ligninger med to ubekendte, altså: t1*3+t2*2=-4 og t1*4+t2*(-2)=-2. Du isolerer så t1 i den ene og sætter det ind i den anden - så kan du jo finde ud af hvad t2 er. Ligeledes finder du t1. Hvis du har ti89, så kan du også gøre det ret hurtigt på lommeregneren.
Skriv et svar til: Vektor hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
