Matematik
Skæring med y-aksen
27. april 2007 af
batikha (Slettet)
Hey :)
Hvis jeg har funktionen ex: f(x) = x^2-3z+2,
-hvordan finder man så ud koordinatspunkterne til skæringspunkterne med y-aksen?
på forhånd tak
Hvis jeg har funktionen ex: f(x) = x^2-3z+2,
-hvordan finder man så ud koordinatspunkterne til skæringspunkterne med y-aksen?
på forhånd tak
Svar #1
27. april 2007 af Romulus (Slettet)
Konstantleddet er jo netop skæringen med y-aksen..Desuden skærer parablen naturligvis y-aksen i x-koordinat = 0
P = (0,2)
P = (0,2)
Svar #2
27. april 2007 af Osram (Slettet)
Går ud fra, at det drejer sig om en funktion af en variabel, ikke?! Altså at der skulle ha' stået "x" i stedet for "z" i funktionsudtrykket?
I så fald er der kun et skæringspunkt med y-aksen! Grafen for funktionen skærer y-aksen i (0;f(0))=(0;2)
I så fald er der kun et skæringspunkt med y-aksen! Grafen for funktionen skærer y-aksen i (0;f(0))=(0;2)
Svar #3
27. april 2007 af batikha (Slettet)
Ja der skulle stå x istedet.
Mange tak for jeres svar, nu forstår jeg det :)
Mange tak for jeres svar, nu forstår jeg det :)
Skriv et svar til: Skæring med y-aksen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
