Fysik

Transformation :)

28. april 2007 af Skat1 (Slettet)
Hej :)
Jeg har problemer med transformation - det er godt nok den eneste, kan bare ikke forstå det - ærgeligt for jeg vil gerne.
Så er der nogle søde mennesker der vil forklare/fortæller mig om primær + sekundær?
Da jeg vil lære det før min eksame .

9.klasses niveau /

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2007 af holretz (Slettet)

Når du skriver transformation, mener du så transformering af vekselspændinger/vekselstrømme ?

Svar #2
28. april 2007 af Skat1 (Slettet)

nej ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2007 af mathon


...det var mindre heldigt. For det er KUN vekselspænding, som kan transformeres!!!:::

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2007 af mathon


U_s/U_p = N_s/N_p = I_p/Is

i en tabsfri transformer:

U_p*I_p = U_s*I_s

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2007 af mathon


P_tab = R*I_s^2, hvorfor det over store afstande gælder

om at have I_s så lille som muligt

I_s = (U_p/U_s)*I_p = (N_p/N_s)*I_p

dvs (N_p/N_s)*I_p ->0, hvilket opnås ved,

at N_p/N_s -> 0 N_s meget stort

U_s = (N_s/N_p)U_p bliver derved meget stor, da
N_s/N_p -> oo

eller udtrykt
således:
spændingen transformeres op til HØJspænding

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2007 af mathon

at N_p/N_s -> 0 N_s meget stort

-->

at N_p/N_s -> 0, hvilket vil sige, at N_s er meget stort

Skriv et svar til: Transformation :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.