Matematik

Forskrift

28. april 2007 af Kelvoin (Slettet)
En fabrik har en fortjeneste på 1.5 mio kr. ved en produktion på 80000 ting. Hvis fabrikken øger produktionen med 5% forøger de fortjeneste med 2%

Jeg skal finde en forskrift for en potensfunktion, der
angiver fortjeneste målt i mio kr. som funktion af antal producerede enheder målt i 10000 stks.
Ved ikke helt hvordan jeg starter.

f(x) = ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2007 af Riemann

Du ved at f(80000)=1.5 mio kr

endvidere ved du at f(1.05*x)=1.02*f(x) (da en øgning af produktionen på 5% giver en ekstra fortjeneste på 2%).

Brug den generelle sammenhæng,

f(q*x)=q^a * f(x) til at bestemme a (husk f(x)=b*x^a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2007 af Riemann

- Når du har bestemt a kan du bruge betingelsen

f(80000)=1.5 mio kr

til at bestemme b...

Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.