Fysik
fysikopgave
28. april 2007 af
rjrj (Slettet)
Har problemer med en afleveringsopgave, så håber nogle kan hjælpe.
Vi får givet halveringstid for ^238 Pu 87,7 år.
Hvordan kan aktiviten så beregnes af denne nuklid?
Opgaven hedder Minikraftværk, og er fra eksamen maj-juni, hvis nogle har lavet den.
Håber nogle kan hjælpe.
Vi får givet halveringstid for ^238 Pu 87,7 år.
Hvordan kan aktiviten så beregnes af denne nuklid?
Opgaven hedder Minikraftværk, og er fra eksamen maj-juni, hvis nogle har lavet den.
Håber nogle kan hjælpe.
Svar #1
28. april 2007 af mathon
sammenhængen
er
A = Ao*e^(-kt)
A = Ao*e^(-ln(2)/T½)^t, da k = ln(2)/T½
eller
A = Ao*e^(ln(1/2)/T½)^t
A = Ao*(e^(ln(1/2))^(t/T½)
A = Ao*[(1/2)^(1/T½)]^t
A = Ao*a^t, hvor a = (1/2)^(1/T½) = (1/2)^(1/87,7) = 0,992128
A = Ao*0,992128^t
Svar #2
29. april 2007 af rjrj (Slettet)
Men hvad skal så sættes ind for Ao og t? Det er jo ikke værdier vi har.
Skriv et svar til: fysikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
