Kemi
Genbrug af aluminiumdåser (termodynamik)
28. april 2007 af
Futze1 (Slettet)
hej... har brug for lidt hjælp til opgave 2 i dette examenssæt: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/kemihn-2005-10-1.pdf
Har fået lavet spg 1., og spg 2 får jeg til dette:
DH = ((-531 Kj/mol) + (3 × -285,83 Kj/mol)) – (-1276 Kj/mol + (6 × -285,83 Kj/mol)) = 1602,49 Kj/mol
Da DH er større end 0, er rektionen endoterm.
er det rigtigt ??
- men hvad så med spg. 3 ?? Nu er det jo ikke længere ved 25 grader ??
Har fået lavet spg 1., og spg 2 får jeg til dette:
DH = ((-531 Kj/mol) + (3 × -285,83 Kj/mol)) – (-1276 Kj/mol + (6 × -285,83 Kj/mol)) = 1602,49 Kj/mol
Da DH er større end 0, er rektionen endoterm.
er det rigtigt ??
- men hvad så med spg. 3 ?? Nu er det jo ikke længere ved 25 grader ??
Svar #1
28. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)
En positiv værdi for Q betyder, at reaktionen er exotermisk, en negativ værdi at den er endotermisk Se Fundamentals of Physics side 272.
Venligst
Erik Morsing
[email protected]
Venligst
Erik Morsing
[email protected]
Skriv et svar til: Genbrug af aluminiumdåser (termodynamik)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
