Matematik
monotoniforhold
28. april 2007 af
The nørd (Slettet)
en funktion f er givet ved f(x)=e^x-5x+2
bestem monotoniforholdene for f
jeg har indtil videre gjort følgende
f'x=e^x-5=0 x=ln5
og så har jeg fundet f'0=-4 det er så til venstre for ln5, men når jeg skal finde et tal der er større end ln5, hvad gør jeg så?
ps. opgaven skal besvares uden hjælpemidler!!
bestem monotoniforholdene for f
jeg har indtil videre gjort følgende
f'x=e^x-5=0 x=ln5
og så har jeg fundet f'0=-4 det er så til venstre for ln5, men når jeg skal finde et tal der er større end ln5, hvad gør jeg så?
ps. opgaven skal besvares uden hjælpemidler!!
Svar #1
28. april 2007 af Riemann
prøv eksempelvis ln 6
Da logaritmefunktionen er voksende er log(x)>log(y) hvis (og kun hvis) x>y.
Da logaritmefunktionen er voksende er log(x)>log(y) hvis (og kun hvis) x>y.
Skriv et svar til: monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
