Fysik

Idealgasloven

29. april 2007 af topra (Slettet)
Omskriv idealgasloven, så gassens densitet indgår.


Idealgasloven: PV = nRT
Densitet: d = m/V

Men m indgår ikke i idealgasloven, så hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af Riemann

brug at m=M*n, hvor M er den molare masse.

Svar #2
29. april 2007 af topra (Slettet)


PV = R*T*m/M <=>
P*V*M = R*T*m <=>
(P*M)/(R*T)= m/v => (P*M)/(R*T) = d

Passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af Riemann

ja, det ser rigtigt ud..

Svar #4
29. april 2007 af topra (Slettet)

Tak, kan jeg også få dig til at hjælpe med den diskussion der hedder Gaskonstanten?
Jeg kludrer rundt i enhederne :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2007 af Riemann

#4
Det er (næsten) 100 år siden, jeg sidst har regnet med de enheder, så det tør jeg ikke prøve på ;)

Svar #6
29. april 2007 af topra (Slettet)

#5 Nå, det var da et forsøg værd :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2007 af mathon

#2
(P*M)/(R*T) = d

"Passer det?" - JA!!!

Skriv et svar til: Idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.