Matematik

%-regning. Matematik

29. april 2007 af ibibibber (Slettet)
momsen er på 20%.

en regning er på 3477 kroner. Hertil kommer momsen.
hvor meget bliver regningen i alt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af topra (Slettet)

Den er da lige til højrebenet. Hvad er 20% af 3477 kr.? Læg så det til 3477 kr, så har du regningens total beløb.

Svar #2
29. april 2007 af ibibibber (Slettet)

ja. Men hvad hvis vi har en regning på 4328 kroner (medregnet moms) og vi skal have beløbet uden moms?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af topra (Slettet)

Så opskriver du en ligning.
4328 kr = x + 0,20*x = x*1,20
hvor x er prisen uden moms.
Hvis du lægger 20% til, svarer det til at du ganger med 1,20. Eller generelt: Hvis du lægger x % til, så gang med 1,x.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Momsen er ikke 20% men 25%,så derfor bliver regningen på 3477 kr. * 1,25. Det kan du nemt regne ud.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2007 af krydso (Slettet)

så det bliver altså

4328/1,20=x

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2007 af krydso (Slettet)

Har du fattet det nu???

Svar #7
29. april 2007 af ibibibber (Slettet)

Ja. men hvis nu at en pris er steget med samme % som det falder en uge efter, hvad kan man sige at prisen er blevet. Og hvad kan man sige hvis det først falder og derefter en uge efter stiger?

Im lost


Svar #8
29. april 2007 af ibibibber (Slettet)

Er der ingen der kan finde ud af det???????

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2007 af mathon

#7

efter stigning på p% og derefter et fald på p%:

pris*(1+p/100)*(1-p/100) = pris*(1-p^2/10000)

eks. med 8%

1-8^2/10000 = 1-64/100 = "et prisfald på 0,64%"




Skriv et svar til: %-regning. Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.