Matematik
Funktionsværdi
29. april 2007 af
julie_girly (Slettet)
Hjælp!
Jeg forstår ikke disse opgaver.
Jeg skal aflæse grafisk for at disse 3 udsagn bliver sande:
A) funktionerne f og g har samme funktionsværdi f(x) = g(x)
B) Funktionen g ligger over f = g(x) > f(x)
C) Funktionen f ligger over g = f(x) > g(x)
Jeg forstår ikke disse opgaver.
Jeg skal aflæse grafisk for at disse 3 udsagn bliver sande:
A) funktionerne f og g har samme funktionsværdi f(x) = g(x)
B) Funktionen g ligger over f = g(x) > f(x)
C) Funktionen f ligger over g = f(x) > g(x)
Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)
Når du har indtegnet de to kurver, så skal du først finde de steder hvor de skærer hinanden, de koordinatsæt hvor det sker er løsning til spørgsmål A), for der må de jo have samme funktionsværdi
Så skal du finde de steder hvor g(x) > f(x).
Det er tilfældet alle de steder hvor grafen for g ligger over grafen for f. Du finder så ud af hvilket interval det svarer til på x-aksen.
Altså hvis g(x) > f(x), i det område hvor 5 < x < 7, så er det svaret.
Tilsvarende med spørgsmål C)
Så skal du finde de steder hvor g(x) > f(x).
Det er tilfældet alle de steder hvor grafen for g ligger over grafen for f. Du finder så ud af hvilket interval det svarer til på x-aksen.
Altså hvis g(x) > f(x), i det område hvor 5 < x < 7, så er det svaret.
Tilsvarende med spørgsmål C)
Svar #3
29. april 2007 af julie_girly (Slettet)
og vil det sige, at når g skærer f i -1 og derefter skærer igen ved 5. Er intervallet så -1 < x < 5?
Skriv et svar til: Funktionsværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
