Fysik

nanometer

29. april 2007 af camilla9863 (Slettet)
Hej. Jeg har lidt problemer med omregning af nanometer hvis jeg nu har 656 nm, hvordan er det så jeg regner det om til meter og omvendt.. håber en lige hurtig kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Du ved at 1 nm = 1* 10^(-9) meter

så 656 nm = 656 * 1* 10^(-9) = 656*10^(-9) meter

omvendt ved du også at 10^9 nm = 1 m

Så f.eks. 0.5 meter = 0.5*10^9 nm

Svar #2
29. april 2007 af camilla9863 (Slettet)

Tak, tænkte også det var sådan.. kan være du kan hjælpe mig med noget andet også, hvad er fotoenergien? har beregnet gitterkonstanten for lys med bølgelængden 656 nm, hvor afbøjningsvinklen for 2.orden er 28grader.

skal så beregne strålingsenergien --> (fotoenergien) er lidt lost

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af Matkaj

Energien er givet ved E = h*f, f = frekvensen, h = plancks konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Det du sikkert tænker på er energien af en enkelt foton. som du måske ved kan man afhængigt af omstændighederne tolke elektromagnetisk stråling som enten et bølgefænomen eller et partikelfænomen.
Partiklerne man regner med i partikelfortolkningen kaldes fotoner. De har hver især en energi, der afhænger af deres bølgelængde. Det viser sig at fotonenergien kan beskrives ved dette udtryk E_foton= h*f hvor f er frekvensen. Hvis du vil skrive dette som en funktion af bølgelængden, så bruger du sammenhængen mellem bølgehastighed, frekvens og bølgelængde: c = lambda * f <=> f = c / lambda.

så E_foton = h * c / lambda.



Skriv et svar til: nanometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.