Matematik

Reducering

29. april 2007 af spanki (Slettet)
Reducer udtrykket:

(2a+3b)^2 - 3b*(4a+2b) - (2a+b)*(2a-b)

hvis i kan hjælp mig, ville det være super (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af Matkaj

prøv selv at give et bud!

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af M495 (Slettet)

Husk:

(a+b)^2 = a^2 + b^2 +2ab

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af Las0412 (Slettet)

Start med at ophæve parenteserne....til det første led kan du ihvert fald bruge 1. regel for kvadratsætninger......og resten er jo "bare" at gange ind i parenteserne, derefter kan du reducerer....

god fornøjelse

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af Nina Tønder gym (Slettet)

Til (2a+3b)^2 skal du bruge kvadratsætning 1 (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab
Det midterste ganger du bare ind i parentesen.
Sidste del er igen en kvadratsætning: (a+b)(a-b)=a^2-b^b. (Altså: To tals sum (a+b) gange samme tals differens (a-b) er lig med kvadratet på første led a2 minus kvadratet på andet led b2.)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Start med at gange den første parentes ud...

(2a + 3b)*(2a + 3b). Der er 2 x 2 tal, så du får 4 led i resultatet. Gang nu ind systematisk:

2a * 2a + 2a * 3b + 3b * 2a + 3b * 3b

og træk sammen...

alternativt så bruger du kvadratformlen: (A+B)^2 = A^2 + B^2 + 2*A*B, med A=2a og B=3b, det giver:

4a^2 +9b^2 + 2*2a*3b o.s.v.

I det næste udtryk skal du først gange det,der står foran parentesen ind på hvert led i parentesen...

I det sidste kan du vælge enten at gange ind eller bruge to tals sum gange to tals differensformlen:

(A+B)*(A-B) = A^2 - B^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2007 af Las0412 (Slettet)

Forresten! Nogen derved om man kan finde opgave vdr. optimering herinde? eller retter sagt: Hvor?
Har søgt men ej fundet :)

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.