Matematik
Polynomie
29. april 2007 af
Dk1989 (Slettet)
Bestem k, så -2 er rod i polunomiet p(x)=x^3+kx-3x+6
Er lidt i tvivl, så ville være meget dejligt med noget hjælp.
Ville det være forkert hvis jeg startede med at sætte x=-2 eller x=(x+2)
Tak på forhånd. :)
Er lidt i tvivl, så ville være meget dejligt med noget hjælp.
Ville det være forkert hvis jeg startede med at sætte x=-2 eller x=(x+2)
Tak på forhånd. :)
Svar #3
29. april 2007 af holretz (Slettet)
At -2 er en rod betyder at p(x) = 0, når du sætter -2 ind...
-2^3 + k * (-2) - 3* (-2) + 6 = 0
det er den ligninge du skal løse...
-2^3 + k * (-2) - 3* (-2) + 6 = 0
det er den ligninge du skal løse...
Svar #4
29. april 2007 af Dk1989 (Slettet)
Så jeg regner den - ved ikke om det er rigtigt :
p(-2)=-2^3+k*(-2)+6 = 8+(-2k)+6 = 14*(-2k)
og hvad skal man så gøre for at komme videre ? :)
p(-2)=-2^3+k*(-2)+6 = 8+(-2k)+6 = 14*(-2k)
og hvad skal man så gøre for at komme videre ? :)
Svar #5
29. april 2007 af Dk1989 (Slettet)
Nej ups. Mener:
-2^3 + k * (-2) - 3* (-2) + 6 = 0
-8 + (-2k) - (-1) + 6 = 0
-2k + 1 - 2 = 0
-2k - 1 = 0
-2k = 0 + 1
k = -0,5
-2^3 + k * (-2) - 3* (-2) + 6 = 0
-8 + (-2k) - (-1) + 6 = 0
-2k + 1 - 2 = 0
-2k - 1 = 0
-2k = 0 + 1
k = -0,5
Skriv et svar til: Polynomie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
