Matematik
Retvinklet trekant
29. april 2007 af
Paja (Slettet)
I en retvinklet trekant er katete a 1 enheder kortere end kateten b. Hypotenusen er 2 enheder længere end a. Bestem længden a.
Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)
Du kan udtrykke det hele ved a:
a = b - 1 <=> b = a + 1
c = a + 2
Du bruger så pythagoras sætning på a, a+1 og a + 2...
a = b - 1 <=> b = a + 1
c = a + 2
Du bruger så pythagoras sætning på a, a+1 og a + 2...
Svar #2
29. april 2007 af Paja (Slettet)
Jeg er stadig i tvivl om hvad jeg skal..
C^2=a^2-b^2
a^2=c^2-b^2
a^2=(a+2)^2-(a+2)^2
Er det helt forkert det her?
C^2=a^2-b^2
a^2=c^2-b^2
a^2=(a+2)^2-(a+2)^2
Er det helt forkert det her?
Skriv et svar til: Retvinklet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
