Matematik

Røringspunkt

29. april 2007 af Suub (Slettet)
Jeg prøver igen:

Hej

Jeg har fået til opgave at finde røringspunktet mlm. cirklen : (x+4)^2+(y+5)^2=10 og linien y=3x+3.
Jeg kan ikke lige metoden.. kan jeg få lidt hjælp?
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Du indsætter y = x +3 i cirkelligningen og løser den fremkomne ligning...

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af mathon


du mener vel skæringspunkterne

du indsætter y=3x+3 i (x+4)^2+(y+5)^2=10

(x+4)^2+(3x+3+5)^2=10, hvoraf

10x^2+56x+70=0,

x1=(-14-sqr(21))/5 og x2=(-14+sqr(21))/5,
hvoraf

y1=3*x1+3 og y2=3*x2+3


Svar #3
29. april 2007 af Suub (Slettet)

Nej, jeg mener røringspunkt, da l er en tangent til cirklen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af Lusker (Slettet)

linien y=3x+3 tangerer ikke (x+4)^2+(y+5)^2=10, men går derimod igennem cirklen. Er du sikker på at du har skrevet begge ligninger korrekt op?

Svar #5
29. april 2007 af Suub (Slettet)

har muligvis lavet en fejl med cirklens ligning.. har fået oplyst at centrum har koordinaterne: (-4,1) og Punktet på cirkelperiferien P(-5,4) .. har jeg lavet en fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2007 af mathon

#5
cirklen bliver så

(x+4)^2 + (y-1)^2 = 10


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2007 af mathon

linien y=3x+3

som indsat i (x+4)^2 + (y-1)^2 = 10

giver

(x+4)^2 + (3x+3-1)^2 = 10

eller

x^2 + 2x + 1 = 0

(x+1)^2 = 0 med roden x = -1

y = 3*(-1) + 3 = -3 + 3 = 0

røringspunkt (-1,0)

Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.