Fysik
hjælp til studieretningsopgave.
30. april 2007 af
[email protected] (Slettet)
Jeg er igang med at skrive sudieretnigsopgave omkring vandstråle. Så hvis der er nogle der har viden omkring det ville det være rart. Jeg mangler meget teori omkring emnet. Mine variabler er h(længden på røret), x(længden vanden sprøjter) og y(hvor højt oppe hullet sidder på røret). hjælp mig!!
Svar #2
30. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Lige et lille hint: Når vand render ud af et rør, trækker det sig sammen på grund af vedhængskraften. Torricellis lov giver hastigheden på strålen som v=0,6*(2*g*h)^½. Faktoren 0,6 kaldes kontraktionsfaktoren.
Jeg ville angribe opgaven ved at betragte den valgte beholder (konisk, cylindrisk m.m.) samt et vandelement dm og derfra finde den differentialligning, der kan beskrive strålehastigheden. Gør du det, skulle du gerne nå frem til følgende ligning (hvis der er tale om en konisk beholder):
dh/dt = -k*h^(3/2). Heraf finde du den tid det tager at tømme beholderen.
Håber det hjælper dig på vej!
Det vil føre for vidt for mig at beskrive hele teorien omkring det, den kan du finde i relevante bøger om differentialligninger af 1. orden.
Venligst,
Erik Morsing
[email protected]
Jeg ville angribe opgaven ved at betragte den valgte beholder (konisk, cylindrisk m.m.) samt et vandelement dm og derfra finde den differentialligning, der kan beskrive strålehastigheden. Gør du det, skulle du gerne nå frem til følgende ligning (hvis der er tale om en konisk beholder):
dh/dt = -k*h^(3/2). Heraf finde du den tid det tager at tømme beholderen.
Håber det hjælper dig på vej!
Det vil føre for vidt for mig at beskrive hele teorien omkring det, den kan du finde i relevante bøger om differentialligninger af 1. orden.
Venligst,
Erik Morsing
[email protected]
Skriv et svar til: hjælp til studieretningsopgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
