Fysik
Det gyldne Tårn
30. april 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
En person sidder ved toppen af et tårn og pressen ned med 1,3G hvor G er 9,82 m/s^2.
Han vejer 75 kg, og vi skal se bort fra luftmodstanden.
1. Hvor langt tid går der før han har farten 64 km/t ?
2. Bestem størrelsen og retningen af de kræfter, der virker på passageren lige efter han presses ned.
3. Bestem den effekt der ydes på ham 1,3 s efter han er blevet presset ned.
På forhånd tak!
Han vejer 75 kg, og vi skal se bort fra luftmodstanden.
1. Hvor langt tid går der før han har farten 64 km/t ?
2. Bestem størrelsen og retningen af de kræfter, der virker på passageren lige efter han presses ned.
3. Bestem den effekt der ydes på ham 1,3 s efter han er blevet presset ned.
På forhånd tak!
Svar #3
30. april 2007 af Lurch (Slettet)
Jeg er ikke 100% sikker på opgave formuleringen, men jeg læser den således: En personen påvirkes af en acceleration a=1,3*9,82.
1) se sammenhængen mellem fart og acceleration
v(t) = a*t + v(0)
her er v(0)=0, da han starter i hvile
2) personen påvirkes både af tyngdekraften og en kraft fra maskinen som yder den ekstra acceleration nedad.
3) Effekt kan finde udfra arbejdssætninge
P=F*v
hvor v er hastigheden
1) se sammenhængen mellem fart og acceleration
v(t) = a*t + v(0)
her er v(0)=0, da han starter i hvile
2) personen påvirkes både af tyngdekraften og en kraft fra maskinen som yder den ekstra acceleration nedad.
3) Effekt kan finde udfra arbejdssætninge
P=F*v
hvor v er hastigheden
Skriv et svar til: Det gyldne Tårn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
