Matematik

Toppunkt

30. april 2007 af Cumano (Slettet)
Hej nogen der kan hjælpe mig med denne opg:

Beregn koordinatsættet til toppunktet for parablen med ligningen:

y= 1/3x^2 + 2x + 3

Skal jeg så bare bruge formlem ( -b/2a , -d/4a )
( d = b^2-4ac) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2007 af kraka (Slettet)

Ja det er lige præcis den formel du skal bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2007 af holretz (Slettet)

Du kan vælge at bruge toppunktsformlen, eller du kan differentiere, en af delene...

hvis du differentierer det generelle udtryk for et andengradspolynomium, så finder du toppunktsformlen...

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Ja! Du kan altid prøve, hvis du er i tvivl, og så tjekke resultatet på grafregneren.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#2 Du mener vel, at f'(x)=0 er løsning til de lokale ekstremaer, og dermed toppunkt, hvis f(x) er en parabel?

Svar #5
30. april 2007 af Cumano (Slettet)

Tusind Tak #1, #2, #3:D Var nemlig ikke sikker, men er jeg så nu :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2007 af mathon

"Skal jeg så bare bruge formlem ( -b/2a , -d/4a )
( d = b^2-4ac) ?"

JA!!!

Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.