Matematik
vektor
30. april 2007 af
Jelly (Slettet)
Hej,
jeg har et punkt P(1,3,1) og en linje:
(x,y,z) = (1,-2,3)+t(2,1,0)
a)hvordan kan jeg så bestemme en parameterfremstilling for en plan, der indeholder både punkt og linje
b)og bagefter bestemme en ligning for denne plan.
Jeg vil selv foreslå at finde krydsproduktet af retningsvektoren og punktet P og få normalvektoren. Men ved ikke man kan gør sådan?
på forhånd tak
jeg har et punkt P(1,3,1) og en linje:
(x,y,z) = (1,-2,3)+t(2,1,0)
a)hvordan kan jeg så bestemme en parameterfremstilling for en plan, der indeholder både punkt og linje
b)og bagefter bestemme en ligning for denne plan.
Jeg vil selv foreslå at finde krydsproduktet af retningsvektoren og punktet P og få normalvektoren. Men ved ikke man kan gør sådan?
på forhånd tak
Svar #1
30. april 2007 af mathon
punktet (1,-2,3) kaldes Po
finde krydsproduktet af retningsvektoren og vektor PoP og få normalvektoren n,
hvorefter
vektor_n * vektor_PoQ = 0, hvor Q er et vilkårligt fra Q forskelligt punkt i den søgte plan
finde krydsproduktet af retningsvektoren og vektor PoP og få normalvektoren n,
hvorefter
vektor_n * vektor_PoQ = 0, hvor Q er et vilkårligt fra Q forskelligt punkt i den søgte plan
Svar #2
30. april 2007 af Jelly (Slettet)
hmm altså
krydsproduktet af (1,3,1) og (2,1,0) = (-3,6,5)
Parameterfremstilling?
Ligning er vel:
vektor_n =(-3,6,5) P0=(1,-2,3)
-3(x-1)+6(y-(-2))+5(z-3)=0 osv.
på forhånd tak
krydsproduktet af (1,3,1) og (2,1,0) = (-3,6,5)
Parameterfremstilling?
Ligning er vel:
vektor_n =(-3,6,5) P0=(1,-2,3)
-3(x-1)+6(y-(-2))+5(z-3)=0 osv.
på forhånd tak
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
