Matematik
trekant...
01. maj 2007 af
ASLAK (Slettet)
Opgaven lyder sådan:
En plan alpha er bestemt ved ligningen 2x+2y+z=18
Planen alpha skærer x-aksen i punktet Q(9,0,0) samt y-aksen og z-akseni henholdsvis R og S.
Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne R og S samt arealet af traknt QRS..
nogen forslag til hvordan man løser det ovenstående???
En plan alpha er bestemt ved ligningen 2x+2y+z=18
Planen alpha skærer x-aksen i punktet Q(9,0,0) samt y-aksen og z-akseni henholdsvis R og S.
Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne R og S samt arealet af traknt QRS..
nogen forslag til hvordan man løser det ovenstående???
Svar #1
01. maj 2007 af Riemann
Hvis du vil finde skæringen med x-aksen skal du sætte y=0 og z=0 (overvej selv hvorfor!), så får du:
2*x=18 <=> x=9
Dermed skæres x-aksen i (9,0,0).
Find på tilsvarende vis skæringerne med y- og z-aksen.
For at finde arealet af trekanten skal du bruge, at arealet af parallellogrammet a og b udspænd af to vektorer er

2*x=18 <=> x=9
Dermed skæres x-aksen i (9,0,0).
Find på tilsvarende vis skæringerne med y- og z-aksen.
For at finde arealet af trekanten skal du bruge, at arealet af parallellogrammet a og b udspænd af to vektorer er
Svar #2
01. maj 2007 af økonomos (Slettet)
når man skal finde løsningerne til skæringspunkter mellem planer og akser( x-y-z-aksen) skal man sætte værdier til 0 for de to andre akser og så løse lingningen. Det vil for eksempel sige at R( skæring med y-aksen) findes når:
X=Z=0
2y=18
y=9
D.v.s R(0,9,0=
z-aksen:
x=y=0 z=18 d.v.s S(0,0,18)
X=Z=0
2y=18
y=9
D.v.s R(0,9,0=
z-aksen:
x=y=0 z=18 d.v.s S(0,0,18)
Svar #5
01. maj 2007 af ASLAK (Slettet)
Nåårhh ja..det kan jeg da godt huske vi har lært, men mange tak til jer alle!!!
Skriv et svar til: trekant...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
