Matematik

cos trekant

02. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej
den retvinklet trekant ser sådan ud

den har mellem A-B 17 cm og ved A er vinkelen 38 freder


er det cos det her

formlen er

hosliggende katete
cos(vinkel)---------------------
hypotenuse


cos(38 grader=b/17


cos(38)*17=13,40

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af badooo (Slettet)

Undskyld, men hvad er det du skal beregne?


Svar #2
02. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

om det jeg jeg har regnet ud er det cosinus
man skal bruge

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af TFL (Slettet)

hvordan lyder opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2007 af TFL (Slettet)

hvordan lyder opgaven`?

Svar #5
02. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

altså den retvinklet trekant er her som jeg har beskrivet

den har mellem A-B 17 cm og ved A er vinkelen 38 freder

den siger vi vil udregne b

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2007 af badooo (Slettet)

Altså, hvis jeg sad med sådan en opgave, ville jeg gøre følgende:

1. Beregne den sidste vinkel (B) vha. vinkelsummen.

2. b=Sqrt(a^2+c^2-2*a*c*cosB)

Svar #7
02. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

nej skal bruge cos formel så vidt jeg ved

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2007 af badooo (Slettet)

cos formel? Er det relationerne du snakker om?

Svar #9
02. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

altså man skal jo væølge mellem cos tan eller sin

jeg tror det er cosinus

kan det ik passe

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2007 af badooo (Slettet)

Altså du kan sagtens bruge cosinus til at beregne de ukendte sider.. det har jeg jo lige vist dig.

Skriv et svar til: cos trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.