Matematik

Areal af pyramidestub?

03. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)
Hejsa.

Jeg er ved at lave et matematik projekt, og jeg leder efter en areal formel for en pyramidestub.

På forhånd tak. ^^

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2007 af Lurch (Slettet)

prøv formel.dk
www.formel.dk

Svar #2
03. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)

har jeg prøvet, men der er kun en formel for rumfanget. Findes der ingen for overfladearealet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2007 af Lurch (Slettet)

bang, 1. hit på google søgning " pyramisestub areal"
http://www2002159.thinkquest.dk/arealrumfang.php

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2007 af Hindsborg (Slettet)

A=pi*s(R-r)

A=areal (self)
s = sidelængden (fra #1 til #2, håber det er forståeligt)'
R = radius i den store cirkulære endeflade
r = radius i den lille cirkulære endeflade.
(R & r, taget fra henvisningslink #3 skrev)

Håber det er forståeligt, ellers kan jeg lave en ordentlige skitse og gøre tilgængelig for dig.

| #1
| | i
| |
|_____| #2

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2007 af Hindsborg (Slettet)

Okay, prøvede faktisk at lave en pyramide, men den kolapsede sq imens jeg postede :D - håber du forstår pointen.

Svar #6
05. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)

Hmm, Erniebob.. Forstår godt formlen, men hvis du kunne lave en skitse der illustrerede det, ville det nok være mere forståligt.
Kunne du måske lave sådan en, og sende den til min mail?

[email protected]

Svar #7
05. maj 2007 af Poochie16 (Slettet)

Men Erniebob, er det ikke formlen for en keglestub du bruger?

Skriv et svar til: Areal af pyramidestub?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.