Debat

Krig og Fred

12. april 2004 af Sweep (Slettet)
Hej!
Vi er to piger der har et projekt om Krig og Fred - derfor ville vi gerne høre måske om der nogen der ville dele deres tanker om Krig og Fred, med os i vores undersøgelse.

På forhånd TAK

Marie&Mille

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2004 af Mette-vunds (Slettet)

Krig er når, der ikke er fred.
Fred er når, der ikke er krig.
Så er I allerede godt på vej til 10

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2004 af D@nni (Slettet)

"Der skal mindst 2 til at stifte fred, men én alene kan skabe krig".

Citat: N. Chamberlain

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2004 af 404error (Slettet)

Er det værket "Krig og Fred" af Tolstoj, I har projekt om?

Svar #4
12. april 2004 af Sweep (Slettet)

Nej vi har valgt at lægge vægt på Krig og Fred af Uffe Harder (1930).

Vi ville gerne have nogle seriøse svar da vi har valgt at undersøge hvordan samfundet har det mht. krig og fred.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2004 af D@nni (Slettet)

#4 Uffe Harder, er det forfatteren der døde her i 2002?..

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2004 af Ktulu (Slettet)

"undersøge hvordan samfundet har det mht. krig og fred"... eh, hvad mener I med det? I må nok hellere konkretisere jeres opgave lidt...

Svar #7
12. april 2004 af Sweep (Slettet)

Altså når vi nævner Krig of Fred - hvilke tanker flyver der så i hovedet omkring dig

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2004 af 220986 (Slettet)

Krig = dead and destruction (primært)

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2004 af Fjolset (Slettet)

I dag kan man ikke sige at der er fred i verden, der er altid konflikter og uenigheder mellem forskellige lande. Og det er ikke altid til at sige hvem der har ret, men hvis den ene gruppe f.eks. er kommunister har modparten altid ret. Og Hvis de begge er kommunister, så går en stormagt som regel ind og blander sig og prøver at opretholde freden, men det er ikke altid at stormagten er ønsket. Men det er vel også på en måde forståeligt. Der er jo ingen der ønsker at folk skal hjælpe en hvis man selv føler at man kan klare det selv. For så føler man sig svag, magtesløs, uduelig. Man føler at man er ingenting værd og at man har brug for sin næste.

Ens personlige frihed er noget meget vigtigt. Det er en kæmpe krænkelse for en person at blive frataget ens rettigheder til at være, snakke, eller bare udtrykke sig som man vil. Man har brug for at være sig selv og gøre hvad man vil, men det er jo også kun til en bestemt grænse. For der er jo mange der ville blive kriminelle, så dvs. at vi har brug for nogen der holder os i ”en stram snor” Og det er politiet og hæren. For hvis de en dag ikke er der mere, ville folk ikke selv kunne styre det, folk ville gå over gevind og blive rastløse. Men man må sige det er et behov mennesker har. Vi har brug for at være egoistiske, mægtige, have magt, det er det materialistiske samfund vi lever i, og det udvikler sig stadig mere og mere.

Stormagter som USA burde ikke have så ”Frie tøjler” For de kunne med den magt i dag erobre verden. De har masse ødelæggelses våben som de ikke selv vil af med, men en land som Irak bliver gennemsøgt efter det og finder intet. Men dem rykker USA ind i uden tilladelse af FN. Og viser en kæmpe svaghed i det internationale samarbejde i dag. En supermagt går ind i et andet land med invasions styrker, erobre landet og nu nok også efterlader det igen, uden tilladelse af sikkerhedsrådet. Det er en kæmpe krænkelse. For verdens samfundet. Og de burde blive ”sat på plads”.

Fred og kærlighed er også en vigtig ting i dette sammenhæng. Kærligheden har en stor rolle, den betyder meget for folk. Og den bestemmer over folk, den drager folk, den hjælper folk og den dræber folk. Kærligheden gør ondt. Den gør ondt helt inde. Helt inde hvor intet andet kan nå, det er et emne der får en til at trille tåre. Den påvirker i hvert fald en selv.

Skriv et svar til: Krig og Fred

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.