Matematik
hektar
04. maj 2007 af
Lisa02 (Slettet)
hvor mange meter er 1 ha. ?
Svar #1
04. maj 2007 af iB (Slettet)
KVADRATmeter!
Hekto betyder 100. ha er en forkortelse af hektar (hekto ~hektar, you see?)
1 hektar er 100m x 100m = 10.000m^2
Hekto betyder 100. ha er en forkortelse af hektar (hekto ~hektar, you see?)
1 hektar er 100m x 100m = 10.000m^2
Svar #2
04. maj 2007 af mathon
oprindelig brugte man i landbruget en arealenhed på 10m x 10m = 100m^2 som kaldtes 1 ar
1 hekto-ar = 1hektar = 1ha er således 100 ar = 100*100m^2= 10000m^2.
ikke mange - om nogen - anvender denne nu forældede enhed, ar, længere, hvorfor ingen kender den, der oplyses ikke om den i undervisningen, hvorfor mange studser over "hekto-ar?".
Men 1ha = 10000m^2 direkte (når forklaringen/sammenhængen udelades)
Skriv et svar til: hektar
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
