Matematik

Help Help Help Help

04. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)
Er der nogen der vil hjælpe med en opgave der lyder sådan :

I trekant ABC gælder /BC/=2/AB/ og /AC/=2,5/AB/.

a) Bestem cos C

b) Find arealet af trekant ABC udtrykt ved c

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2007 af mathon

a)

a=2c og b=2,5c

benyt cosrelationen på formen

cos(C) = [a^2+b^2-c^2]/(2a*b)=


b)
benyt

A = ½*a*b*sin(C),
hvor
sin(C) = sqr(1-cos^2(C))

Svar #2
04. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)

anybody ???????

Svar #3
04. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)

taak :D

Svar #4
04. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)

Men hvad er c ???

Svar #5
04. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)

r der andre ????

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2007 af mathon


a = siden |AB|

Svar #7
04. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)

er c 2 eller 2,5 ????

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2007 af mathon


...ingen af delene...

Svar #9
04. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)

ok... I guess....

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2007 af mathon


cos(C) = [(2c)^2+(2,5c)^2-c^2]/(2*2c*2,5c)

Svar #11
04. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)

problemmet er jeg ikke kan finde c... :S er lidt forvirrrrrrreeeeet ...

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. maj 2007 af mathon


cos(C) = [(2c)^2+(2,5c)^2-c^2]/(2*2c*2,5c)

cos(C) = (4c^2+6,25c^2-c^2)/(10c^2=

cos(C) = 9,25c^2/1c^2

cos(C) = 9,25/10 = 0,925

cos(C) = 0,925

<C = 22,3°

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. maj 2007 af mathon

trykfejl i cos(C) = 9,25c^2/1c^2

rettes til

cos(C) = 9,25c^2/(10c^2)

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. maj 2007 af mathon


A = (1/2)*a*b*sqr(1-cos^2(C))

A = (1/2)*2c*2,5c*sqr(1-0,925^2)

A = 2,5c^2*sqr(0,144375)

A = 0,949918*c^2

Skriv et svar til: Help Help Help Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.