Matematik

HJælp mig please

06. maj 2007 af Taintedlove (Slettet)
Jeg har fået denne opgave:
_______________________________________________________
I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.

Bestem længden af den korteste katete
_______________________________
Plz hjælp mig med at løse denne

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2007 af Molle (Slettet)

Hvad ved du om sidelængderne i en retvinklet trekant?
Pythagoras sagde:
a² + b² = c²

hvis vi siger at a er den korteste katete, må der altså gælde følgende for den længste katete b:

b = 3a

Hypotenusen c er 3 enheder længere end a:

c = 3+a

Sæt det ind i ligningen:

a² + (3a)² = (3+a)²

Løs ligningen.

Svar #2
06. maj 2007 af Taintedlove (Slettet)

har gjort alt det der, men kan ikke få den til at gå op

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2007 af allan_sim

#2.
Så vis dine mellemregninger, så vi kan se, hvor der opstår problemer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2007 af qwertyuiasdfghjk (Slettet)

a² + (3a)² = (3+a)² omskrives til en almindelig andengradsligning, så løser du den som du ville løse enhver anden andengradsligning - og dermed har du så længden på den korteste katete.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2007 af qwertyuiasdfghjk (Slettet)

a^2 + (3a)^2 = (a+3)^2

indfører x som a

x^2 + (3x)^2 = (x+3)^2

fjerner paranteserne

10x2 = (x+3)2
10x2 = x2 + 6x + 9
9x2 – 6x – 9 = 0

Så løser du denne med alm. løsning, resultatet bliver med kvadratrødder osv - så fortvivl ikke over det.

Skriv et svar til: HJælp mig please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.