Matematik
faktorisering
07. maj 2007 af
Cumano (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig?
Når jeg har ligningen :
f(x) =6x^2-12x-18 og har løst den til at være
<=> 1,5 V -2,5
Hvordan omskriver jeg den så til formen :
f(x) =a(x-x1)(x-x2).
?
Når jeg har ligningen :
f(x) =6x^2-12x-18 og har løst den til at være
<=> 1,5 V -2,5
Hvordan omskriver jeg den så til formen :
f(x) =a(x-x1)(x-x2).
?
Svar #3
07. maj 2007 af Mimical (Slettet)
Dine rødder er forkerte de bliver -1 og 3 så fås
6(x+1)(x-3)
6(x+1)(x-3)
Svar #4
07. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Start med at sætte 6 udenfor en parantes, så du får:
6(x^2-2x-3)
Så skal u faktorisere parantesen, det vil sige du skal udtrykke addenderne som et produkt af 2 faktorer
(x-a)(x-b)
Det kan du gøre ved at finde værdierne for
f(x) = =
Prøv nu det først!!
V.h.
Erik Morsing.
6(x^2-2x-3)
Så skal u faktorisere parantesen, det vil sige du skal udtrykke addenderne som et produkt af 2 faktorer
(x-a)(x-b)
Det kan du gøre ved at finde værdierne for
f(x) = =
Prøv nu det først!!
V.h.
Erik Morsing.
Svar #7
07. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Ja det bliver
6*(x-3)*(x+1), der var en skrivefejl.
E.M.
6*(x-3)*(x+1), der var en skrivefejl.
E.M.
Skriv et svar til: faktorisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
