Matematik

forstår det ikke!!

07. maj 2007 af MArie001 (Slettet)
hejsa...sidder og laver mat, men er gået i stå med 2 opgaver. Håber nogle der gider at bidrage med noet ;)


1
En parabel er givet ved y= -x^2+4x-7

og en ret linie er givet ved y=-4x+3

Gør rede for, at parablen og linien skærer hinanden i to punkter.

2.
En funktion er givet ved f(x) = x^3+x
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f(1)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2007 af mathon

1)
skæring

-x^2+4x-7 = y = -4x+3

-x^2+4x-7 = -4x+3

I: -x^2 + 8x - 10 = 0

hvis diskriminanten for I er større end 0, er der to skæringspunkter

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2007 af mathon

2)

2.1) find f'(x)

2.2) find f'(1) som er lig med tangentens hældningstal

2.3) beregn f(1)

2.4) indsæt i den generelle tangentformel, som i dette tilfælde bliver

y - f(1) = f'(1)*(x-1)


Svar #3
07. maj 2007 af MArie001 (Slettet)

-x^2 + 8x - 10 = 0 hvorfor gir det 0?

forstå det ikek helt......

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2007 af mathon

-x^2+4x-7 = -4x+3 reduceret og ordnet
giver

-x^2 + 8x - 10 = 0 dette er betingelsen for skæringspunkter

med løsningerne x1 = 4-sqr(6) og x2 = 4+sqr(6)
altså er der 2 løsninger.


det kunne være have været vist ved betragtning af fortegnet for determinanten d = b^2-4ac = 8^2-4*(-1)*(-10)=24>0

når d>0 er der to løsninger

Skriv et svar til: forstår det ikke!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.