Matematik

binomialfordeling

08. maj 2007 af white_angel (Slettet)
1)Lav en tabel over sansylighederne for at få fra 0 til 5 seksere ved kast med 5 terninger .Tjek at summen af sansylighederne er 1.

2) En bueskytter mener at han kan ramme plet i 90% af tilfældene.Det går vi ud fra i det følgende .

a) Hvor stor er sansyligheden for at han rammer 9 ud af
10 skud?

b)10 ud af 10 skud?

c) 5 ud af 10 skud?

3)I Dk har ca.42% af befolkningen blodtype 0 .

Hvad er sansyligheden for at der i en klasse med 25 elever er netop 10 med blodtype 0?

Hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Noget af det må du kunne lave selv.
Jeg kan fortælle dig at sandsynligheden for at få k seksere på n kast er:
P(x=k)=(5/6)^(n-k)*(1/6)^k

Svar #2
08. maj 2007 af white_angel (Slettet)


Jeg forstår det ikke helt , fordi jeg har ikke set denne her formel før.Kan du ikke forklare det lidt mere ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#1 Der mangler lidt
P(x=k) = K(n,k)·(5/6)^(n-k)·(1/6)^k

Svar #4
08. maj 2007 af white_angel (Slettet)

hvad er x her?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2007 af Madsst (Slettet)

#3 ja, hov.
#4 X er en stokatiske variabel som er binomialfordelt. x er så den værdi X antager. Det burde jeg nok også lige have skrevet. Men sandsynligheden der er skrevet op er altså punktsandsynligheden for at x antager værdien k, for en binomialfordeling med længde n. Det svarer til at finde sandsynligheden for at slå k seksere i n forsøg. Men altså præcis k seksere.

Svar #6
08. maj 2007 af white_angel (Slettet)

0 kast=K(5,0)·(5/6)^(0-6)·(1/6)^6
er det sådan jeg skal lave det?

Svar #7
08. maj 2007 af white_angel (Slettet)

hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ikke helt.
0 seksere i 5 kast:
K(5,0)·(5/6)^(5-0)·(1/6)^0

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2007 af chrisjorg (Slettet)

#8
det afhænger af hvordan du ser på situationen:

K(5,0)·(5/6)^(5-0)·(1/6)^0
eller
K(5,5)·(1/6)^(0)·(5/6)^5

altså sandsynlighed for at få nul seksere fem gange eller sandsynlighed for at få alt andet en seksere fem gange.

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Her er lidt mere hjælp:
Om du slår 5 terninger med et kast eller du slår 1 terning med 5 kast er underordnet. Lad os nu kalde antallet af seksere for x, antal kast for n(her 5), sandsynligheden for at slå en 6'er for p. Så bliver sandsynligheden for ikke at slå en sekser = 1-p, da han jo enten slår en sekser eller noget andet:
Du sætter så værdierne ind i binomialformlen (eller binomialfordelingen):

f(x)=(n-over-x)*p^x*(1-p)^^(n-x)

Nu er det lige til at gå til.
Lær nu hvorfor det er sådan, det er ren logisk betragtning.

V.h.
Erik Morsing.

Skriv et svar til: binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.