Matematik
eksponetiel forskrift??
08. maj 2007 af
kp89 (Slettet)
opg: om en eksponentialfunktion f oplyses at f(10) = 20 og at fordoblingskonstanten er 5.
a) bestem en forskrift for funktionen f? hvordan gør man det??
a) bestem en forskrift for funktionen f? hvordan gør man det??
Svar #1
08. maj 2007 af Moi85 (Slettet)
f(x)=b*ax
x1=10 y1=20
T2(Fordoblingskonstanten) = 5
dvs:
x1=10 y1=20
x2=15 y2=40
a=15-10(kvadratrod)40/20 = 1,149
f(x)=b*1,149x
40 = b*1,149(15)/b*1,149(15)
40/1,149(15) = b
4,98 =b
Forskrift= f(x)=4,98*1,149x
Hæng mig nu ikke op på dette svar.. regn endelig selv efter, men tror det er noget i dn stil du leder efter:)
x1=10 y1=20
T2(Fordoblingskonstanten) = 5
dvs:
x1=10 y1=20
x2=15 y2=40
a=15-10(kvadratrod)40/20 = 1,149
f(x)=b*1,149x
40 = b*1,149(15)/b*1,149(15)
40/1,149(15) = b
4,98 =b
Forskrift= f(x)=4,98*1,149x
Hæng mig nu ikke op på dette svar.. regn endelig selv efter, men tror det er noget i dn stil du leder efter:)
Svar #2
08. maj 2007 af kp89 (Slettet)
super takker..;)
lige hurtigt. burde x2 ikke være 20 eftersom fordobling giver 20 og ikke 15?? eller hva?? hehe;)
lige hurtigt. burde x2 ikke være 20 eftersom fordobling giver 20 og ikke 15?? eller hva?? hehe;)
Svar #3
09. maj 2007 af Moi85 (Slettet)
nææ ik i mine notater..:) da T2=5 skal den 'bare' ligges til X1
Formlen er nemlig:
T2=X2-X1
T2=15-10 = 5
Så det gir mening:)
Formlen er nemlig:
T2=X2-X1
T2=15-10 = 5
Så det gir mening:)
Skriv et svar til: eksponetiel forskrift??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
