Matematik
nem ligning
08. maj 2007 af
tralalalala (Slettet)
hej, hvis man har sådan en ligning her 3x+4 = 2y, hvor jeg gerne vil lave den til linjens ligning - altså på formen y = ax+b, når jeg så dividerer med 2y på højre side, skal jeg så nøjes med at dividere 4 med 2, for man kan vel ikke dividere 3x med 2y? eller hvordan.
til start var linjen formuleret således 3x-2y+4=0. derefter prøvede jeg at løse ligningen - se øverst, og kom ikke længere end 3x+4 = 2y, som sagt.
er jeg på rette vej?
det er fordi jeg skal finde skæringspunktet mellem to linjer, der begge var opgivet på dén underlige måde - skal man overhovedet omregne dem til formen ax+b, eller kan man finde skæringspunktet med det sammme?
til start var linjen formuleret således 3x-2y+4=0. derefter prøvede jeg at løse ligningen - se øverst, og kom ikke længere end 3x+4 = 2y, som sagt.
er jeg på rette vej?
det er fordi jeg skal finde skæringspunktet mellem to linjer, der begge var opgivet på dén underlige måde - skal man overhovedet omregne dem til formen ax+b, eller kan man finde skæringspunktet med det sammme?
Svar #1
08. maj 2007 af sigmund (Slettet)
Du kan gøre det på den måde. For at isolere y, skal der divideres igennem med 2. Dvs. at alle led i ligningen skal deles med 2.
Skriv et svar til: nem ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
