Matematik

afl. eksamenssæt januar 2004

13. april 2004 af kviefarm (Slettet)
Hej jeg er desperat. VOres lærere har lige glemt at fortælle os at vi skal til prøveeksamen imorgen, i erhverscase. Er virkelig på spanden med hensyn til tid....er der nogen der kan hjælpe mig med at lave eksamenssæt fra januar 2004..Håber der er nogle der har haft den som afl. I'm so depressedddddddd.

Svar #1
13. april 2004 af kviefarm (Slettet)

ja altså det var matematik jeg snakkede om

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2004 af erdos (Slettet)

www.uvm.dk

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2004 af susbc (Slettet)

Jeg vil gerne hjælpe, men jeg har ikke selv lavet hele opgavesættet, jeg kan se at jeg lige har afleveret opg. 3 som jeg måske får tilbage i morgen.
Du kan bare spørge løs

Svar #4
13. april 2004 af kviefarm (Slettet)

Hej Sus. Det er pænt af dig at jeg gerne må spørge. Men nu er det sådan at jeg ikke har tid til at gå igang med den, pga. de her stupid prøveeksamener en imorgen (det fik vi af vide idag) den næste eks. i IT på fredag, det var jeg så klar over. Men jeg er gået tør for tid. Så jeg tager imod alt med kyshånd, fra dem som gider "levere" nogle opg. til mig som jeg ikke skal andet end regne efter eller regne færdige. Normalt snyder jeg ikke men denne gang er jeg virkelig pressettttt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2004 af susbc (Slettet)

Det kan jeg ikke hjælpe med!!!!
Det er da træls med prøveeksamen i erhvervscase, det er aldrig sjovt.

Svar #6
13. april 2004 af kviefarm (Slettet)

det er mere den korte forberedelsestid der plager mig. Jeg forstår dig, men ellers tak for hjælpen. Håber du er på fredag, da skal jeg nemlig igang med opg. hvis jeg kører fast skriver jeg lige igen. Hej hej

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2004 af susbc (Slettet)

Du må du meget gerne, jeg elsker matematik

Svar #8
16. april 2004 af kviefarm (Slettet)

Hej jeg er kørt fat i opgave 6B:


F(x)= 0,5 tan(x) + 1
G(x) = cos(x)

Løs ligningen:

(f(x)-1) gange G(x)= 0

Er der nogen der kan hjælpe mig videre pls....

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

jamen det er vel så ½tanx*cosx=0. Så er x=0. Og der vil så være løsninger for 0+pi og 0+2pi osv

Svar #10
16. april 2004 af kviefarm (Slettet)

Hmmm jeg er åbenbart dum som et bræt. Har du mulighed for at uddybe din forklaring vil jeg være meget taknemmelig. Jeg forstår ikke helt det der med at x =0

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Jaeh - altså du sætter du ½tanx*cosx=0.
Da tan(0)=0 bliver hele ledet 0. Og da pi svarer til at man kører en hel gang rundt på enhedscirklen får man en ny løsning hver gang man plusser med pi.

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. april 2004 af susbc (Slettet)

Hej.
Det passer da ikke helt #11
f(x)-1 = g(x)
0,5tan(x)+1-1 = cos(x)
0,5tan(x)=cos(x)
(du ved at tan(x)divideret med cos(x) giver sin(x))
0,5sin(x)= 0
Du skal også lige huske at der er begrænsninger for hvilke tal x kan tage når du skriver i løsningsmængde

Svar #13
17. april 2004 af kviefarm (Slettet)

Hej susbc tak for hjælpen. Jeg vender tilbage lidt senere der er et par stykker mere jeg er kørt galt i. Foresten får du :

(-0,25x2 + 20x )/ x

i opgave 3a

Svar #14
17. april 2004 af kviefarm (Slettet)

Susbc har du evt et hint til 3d. Hvor jeg skal bestemme den pris pr. enhed der giver størst mulige daglige overskud?

Jeg er kørt vild i hvad der er jeg skal bruge.

Og ved du hvad susbc jeg brugte over 6 timer på opgavesættet igår, du kan nok høre at min fremtid ikke er indenfor matematik.lol

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. april 2004 af susbc (Slettet)

Ja, den har jeg lavetr helt rigtigt, vi fik den tilbage den anden dag.

Jeg har fået det samme som dig i din opgave 3a.
i spørgsmål d har jeg skrevet: De 32 enheder fra spørgsmål c sættes ind i p(x).
Jeg regner med at du har 32 enheder i spørgsmål c. Det er nemlig det rigtige svar.
Du skal "bare" sætte x=32 i P(x).
Det er lang tid at bruge på en eksamensopgave. Man har jo kun 4 timer til eksamen!!!. Bare spørg, jeg skal nok tjække studieportalen jævnligt

Svar #16
17. april 2004 af kviefarm (Slettet)

Hej igen Susbc. Åh det lyder bare så logisk når der kommer proffer på. lol.
Den sidst jeg ikke kan finde ud af er opg. 6A spg. C :
Grafen for funktionen f har en tangent med hældningkoef. 0,8. Bestem ligning for denne tangent..hmm and so...
f(x) = kvadratrod (x2 +9)
Hvordan kommer jeg videre?

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. april 2004 af susbc (Slettet)

Jeg vil ikke selv sige at jeg er prof, jeg har bare en interesse indenfor dette fag
Du starter ihvertfald med at lave f'(x). Jeg prøver selv lige at regne opgaven igennem, så skal jeg nok guide videre

Svar #18
17. april 2004 af kviefarm (Slettet)

jeg har f'(x) = X / kvadratrod X2 + 9

Brugbart svar (0)

Svar #19
17. april 2004 af susbc (Slettet)

Det her er da en irriterende opgave!!!
Jeg har lige prøvet at regne opgaven igennem, men den ligning jeg kommer frem til er nærmere en sekant end en tangent!!!!!!! UPS.
Jeg kan dog afsløre med sikkerhed at du skal bruge: "Tangentlingning ud fra hældningskoefficient" - hvis det hjælper dig. Du ved at:
f(x)= kvadratrod (x^2+9)
f'(x) = x (divideret med) kvadratrod (x^2+9)
a= hældningen på tangenten = 0,8.
Så skal du sige:
x (divideret med)kvadratrod(x^2+9)=0,8. Prøv lige at starte med at løse denne ligning, så ser vi om får det samme. Min fejl kommer måske når jeg løser ligningen, ellers ved jeg ikke hvad der er galt.
Når du har løst ligningen sætter du x=?? ind i f(x) og finder y-koordinaten.
Tilsidst sætter du
a=0,8 , x og y ind i formlen
y-y0 = a(x-x0)
og isulerer y.
Jeg håber at du forstår noget af det som jeg har prøvet forklare, men jeg synes det er svært at forklare


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. april 2004 af susbc (Slettet)

Nu passer min opgave!!!! Det er ligningen som jeg havde løst forkert, men prøv lige at løse den, ellers skal jeg nok vise dig den

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.