Matematik

Hvordan ?

09. maj 2007 af Cumano (Slettet)
Hej spurgte om denne opgave tidligere, men forstår ikke hvad eksakt er ? Hvordan bliver denne ligninge eksakt?
Funktioner
d. 09-05-2007 kl. 20:36 af Cumano (Studerende)

Figuren viser grafen for funktionerne

f(x)=-(1/2)x^2+3x+5(1/2)
g(x)=10-1(1/2)x
LØs ligningen f(x) = g(x) eksakt..


Svar #1
d. 09-05-2007 kl. 20:41 af iB (Professor)

f(x) = g(x)
<=>
-(1/2)x^2+3x+5(1/2) = 10-1(1/2)x

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Det er en andengradsligning, som du skal løse. Eksakt betyder at du ikke skal beregne afrundede værdier af fx. kvadratroden af et tal eller afrunde 2/3 til 0,67.

Svar #2
09. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Hved det er et dumt spg ; /

men hvordan lavet jeg den om til en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Samler alle led på den ene side af lighedstegnet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#2
Har du lært, at løse en andengradsligning?

Svar #5
09. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Ja med formlen ( -b (+-) kvadrat roden af d)/(2*a)..

Men ikke med lig hinanden..

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Jamen som ibibib siger i #3, skal du også isolere 0.

-(1/2)x^2+3x+5(1/2) = 10-1(1/2)x

Træk 10 fra på begge sider

-(1/2)x^2+3x+5(1/2)-10 = -1(1/2)x

Læg 1(1/2)x til på begge sider

-(1/2)x^2+3x+5(1/2)-10+1(1/2)x=0

Nu har du en 2gradsligning. Den skal dog lige reduceres lidt.

Svar #7
09. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Jeg takker ; D

Jeg skal prøve!

Skriv et svar til: Hvordan ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.