Matematik

Asymptoter!

10. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
f(x)=(x^2+2x+5)/(x+1)

Hvilke 2 asymptoter har denne funktion, og hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2007 af Jens Lyn (Slettet)

Hvis du udfører polynomiers divison på din størrelse er det ikke helt uigennemskueligt. Hvad sker der når x bliver uendelig stor?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Lodrette asymptoter: Hvis x0 er et nulpunkt i nævneren og ikke i tælleren er x=x0 ligningen for en lodret asymptote.

Svar #3
10. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

(x^2+2x+5)/(x+1) = 4,001974117

Hvad kan jeg bruge det til?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#3
Hvor kom det tal fra?

#1 har fortalt hvordan du finder den skrå asymptote. Kender du til polynomiers division?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2007 af mathon

f(x)=(x^2+2x+5)/(x+1) og x forskellig fra -1

x^2+2x+5>0 for alle x, så fortegnsvariationen afhænger kun af x+1

|x+1|--> 0 for x --> -1, hvorfor 1/|x+1|--> oo for x --> -1
og
1/(x+1) --> -oo for x --> -1 fra venstre
1/(x+1) --> oo for x --> -1 fra højre
hvorfor

f(x)=(x^2+2x+5)*[1/(x+1)] er lodret asymptote


f(x) = x+1 + 4/(x+1)

4/(x+1)--> 0 for x-->-oo
4/(x+1)--> 0 for x-->oo
hvorfor

y = x+1 er skrå asymptote

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2007 af mathon

sorry!

havde ikke set #1, #2,#3 og #4

Skriv et svar til: Asymptoter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.