Fysik
Pærer
10. maj 2007 af
persiandevil (Slettet)
Jeg har to elektriske pærer. De er ens bortset fra at glødetråden i pære 2 er tykkere end glødetråden i pære 1. De har samme længde og samme materiale. Resistivitet antages ikke at afhænge af temperaturen. Pærerne tilsluttes det samme spændingsfald.
Hvorfor lyser pære 2 kraftigere??
Tak
Hvorfor lyser pære 2 kraftigere??
Tak
Svar #1
10. maj 2007 af svolde_mix (Slettet)
- jeg går ud fra det er en parallelforbindelse vi taler om. (ellers ligger problemet her)
ellers kan dett kan have noget med tykkelsen på tråden, da der skal mere energi til at få den tykke tråd til at lyse.
ellers kan dett kan have noget med tykkelsen på tråden, da der skal mere energi til at få den tykke tråd til at lyse.
Svar #2
10. maj 2007 af holretz (Slettet)
Prøv at skrive:
P = U*I = P*U*U/R = U^2/R
Så kan du se at hvis spændingen er den samme, så stiger den afsatte effekt, når R falder..
P = U*I = P*U*U/R = U^2/R
Så kan du se at hvis spændingen er den samme, så stiger den afsatte effekt, når R falder..
Svar #3
12. maj 2007 af sheaf (Slettet)
Det er et ofte stillet spørgsmål. I forlængelse af #2 mere udpenslede forklaringer i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=155569
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=140866
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=155569
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=140866
Skriv et svar til: Pærer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
