Matematik

finde (1+r)

11. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej




jeg har 2 formler på k=ko * (1+r)


men ved ik helt præcis hvordan man løser k=ko * (1+r)når man skal finde renten

formlen til den er

(1+r)^n=Kn/ko

hvordan løser men den hvis nu det var at

ko var 500 kr.

Kn= 8795

n=5 år

8795/500^5=

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2007 af økonomos (Slettet)

Ved en isolering bliver renten:

r=1+n'te rod (Kn/ko)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Ja, slutkapitalen, når man sætter penge i banken til en rente på r i n terminer, er

Ks = Kb*(1+r)^n

Du sætter de kendte værdier ind og løser med hensyn til r.

Det giver 7,74% pr. termin

V.h.
Erik Morsing.

Svar #3
11. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

altså mener du sådan


Kvartret roden af 8795/500 hvor skal 5 året så være skal det så ik være kuvik roden

Svar #4
11. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

nå så min er rigtig ik ?

Svar #5
11. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

er min måde så rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Isolerer du renten fås

r=(8759/500)^1/5 - 1.

Så kan du finde den derfra.

V.h.
Erik Morsing.

Svar #7
11. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

hvorfor skal man sige minus 1 det står der jo i i min formel

er det sådan det er altid når man skal finde renten

Svar #8
11. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

jeg får det på 2,5028 kan resultatet passe

Skriv et svar til: finde (1+r)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.